Nederland heeft een tekort aan goede atleten op de loopafstanden vanaf 800 meter en langer.
De Rob Druppers Running Academy (RDRA) wil het voortouw nemen door talenten al op jonge leeftijd naar zich toe te halen en op te leiden. “Daarbij gaan wij hardlooptalenten scouten bij andere sporten zoals tennis, hockey en voetbal en proberen we hen enthousiast te maken voor de middellange afstand,” zegt Druppers. RDRA gaat werken met kinderen vanaf acht jaar, talentjes die alleen maar willen hardlopen. Dit in tegenstelling tot het aanbod bij reguliere atletiekverenigingen waar kinderen alle atletiekonderdelen beoefenen. “In Nederland zijn er veel kinderen die atletiek doen en alleen het hardlopen leuk vinden. Wij bieden deze kinderen de gelegenheid om dit op zo goed mogelijk en verantwoorde manier te gaan doen.” RDRA is in gesprek met het bedrijfsleven en andere partners om de academie te ondersteunen en de randvoorwaarden voor topsport zo goed mogelijk in te vullen. RDRA hoopt dat de Atletiekunie ook een bijdrage gaat leveren. Dit zou volgens Druppers al kunnen door de regels omtrent sponsor- en reclame-uitingen bij wedstrijden in Nederland te versoepelen en eenvoudiger te maken. “Atletiek kan alleen naar een hoger niveau als ook wij commerciëler gaan denken en net als bij het schaatsten en wielrennen commerciële teams mogelijk zijn.”

De RDRA biedt een gedegen opleiding met een veelzijdige manier van trainen. Deze is gericht op loopscholing, techniek, rompstabiliteit, lenigheid, krachtontwikkeling en snelheid. Dit gebeurt door ervaren trainers. Leen Born is al zo’n 25 jaar coach van middellange afstandsatleten en heeft met hen vele successen geboekt en nationale titels behaald. Daarnaast werkt hij onder meer als conditietrainer bij tennis en snowboarden. Rob Druppers is wereldtopper geweest op de 800 meter. Hij behaalde onder meer zilver op de WK en liep een wereldrecord op de 1000 meter indoor. Rob is zestien jaar conditietrainer geweest in het betaalde voetbal en heeft met veel topsporters gewerkt in verschillende takken van sport.

Wie zich wil aanmelden kan contact opnemen met Rob Druppers: rdra.team@gmail.com

       

Over

 

RunningDirect Flagship store / RDRA

RunningDirect Flagship store is the place to be voor hardlopers. Hieronder valt ook het RDRA-team. De activiteiten van RDRA vinden o.a. plaats bij atletiekclub Atverni in Nieuwegein.

Voor informatie: 030 751 4322
Email: rdra.team@gmail.com
Adres atletiekbaan AV Atverni, Sportpark Galecop 6, 3438 HX Nieuwegein.
Telefoon: 030 605 0328

RunningDirect flag store

 

Facebook