Verslag trainingsstage Italië

Dag 1 – dinsdag 25 april
Ein-de-lijk, na er maanden naar toegeleefd te hebben, is het zover: ons trainingskamp in Italië! Het was nog even spannend in de auto op weg naar het vliegveld, want er stond een dikke file. Gelukkig kwamen we op tijd aan op Schiphol (en was er zelfs nog tijd voor de Starbucks). Na een beetje vertraging hebben we een goede vlucht gehad en zijn we veilig geland op Pisa. (De reis van huis naar Schiphol was langer dan van Schiphol naar Pisa, maarja…) Op het vliegveld in Pisa ging alles ook heel voorspoedig: binnen 1 minuut hadden we onze koffers en hop – op naar het station! Treinkaartje gekocht (o de trein rijdt niet… Dan maar volgende trein) en mooie rit gehad met sightseeing langs de zee. Uiteindelijk kwamen we rond half 6 aan in het park waar we opgewacht werden door degenen die er al waren. Er was ook een groepje al begonnen met trainen (enthousiast!). Sleutel gekregen + naar huisje. Prima verblijfplekje.

dag2Dag 2 – woensdag 26 april
Na een koud nachtje (‘o, we hebben ook dekens’) begonnen we aan onze eerste training. Halfuurtje duurloop om weer even de benen los te gooien. Daarna koelen (ijskoud, komt Leen aan: dieper! Brr..) en even omkleden. Daarna gezellig met z’n allen spelletjes gedaan en toen natuurlijk even languit relaxed op bed liggen om te rusten. Want ‘s middags moesten we weer fit zijn! Na de warming up, waarbij Charlotte zo enthousiast haar squad maakte dat ze uit haar broek scheurde (Foto’s zijn welkom J), stonden er 1000’tjes op het programma.

Dag 3 – donderdag 27 april
Weer halfuurtje duurloop. ’s Middags 2x600m. Wow, maar 2 keer? Yep, maar wel lekker voluit (doodgaan dus!).

dag4Dag 4 – vrijdag 28 april
Luikjes open… De zon! Nog stevig windje maar al erg lekker weer vandaag.  ’s Ochtends 30 minuten duurloop, daarna koelen en even genieten van de zon. ‘s Middags bij de warming-up een klein ongelukje: Aylan is aangereden door een fietser, die toen allerlei boze dingen riep in het Italiaans. Gelukkig hadden ze allebei niet meer dan een schrammetje, maar wel geschrokken natuurlijk! Middagtraining 4x1500m in het bos. Atleet van de dag: Juan! Na zijn blessure heeft hij geweldig hard gelopen en iedereen verrast. Helemaal happy! Met uitlopen hebben we even de kust verkend (we hadden alleen niet door dat de zee nogal wild was, maar gelukkig konden we net op tijd in een boom klimmen, anders hadden we natte voetjes… J).

dag5Dag 5 – zaterdag 29 april
Heerlijk weer vandaag! De dag begon met 40 minuten duurloop. Na het koelen even lunchen en daarna lekker in de zon gelegen met de hele groep. Natuurlijk op tijd er weer uit, want ‘s middags gingen we naar de baan dus wisten we dat we flink aan de bak moesten! We werden naar de baan gebracht door een aantal lieve papa’s en mama’s met auto. Het werd een lekkere sprinttraining: 2x5x150m. Atlete van de dag is Aylan, die zelfs Jesse er uit sprintte.

Dag 6 – zondag 30 april
Weer een mooie dag vandaag. ’s Ochtends 35 minuten duurloop en oefeningen. Koelen, zon in, rusten. De middagtraining was weer in het bos (was wel erg druk, want alle Italianen bedachten om lekker op zondag te gaan wandelen met de hele familie). Pittige warming up: loopscholing berg op, inclusief oefeningen als kikker-/schaatssprong + spiderman (en achteruit, joepie). En het bleef niet bij een zware warming up: het programma was 1200/1000/800/1000/1200. Oef… Even bikkelen. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en hard getraind, zelfs Carlijn en Tessa terwijl ze last hebben van hun blessure. Leuk om te zien dat ze weer op de goede weg terug zijn!

Dag 7 – maandag 1 mei
De dag begon weer met een lekker zonnetje. 30 minuten duurloop vandaag. Zooo, je merkt wel dat we gisteren flink hard gewerkt hebben! Toch is zo’n duurloopje dan wel fijn, want aan het einde van het halfuur was iedereen al een stuk fitter. Daarna weer koelen (we gaan er nu zonder te gillen in, we worden steeds stoerder :).
dag7
Lekker binnen rusten vandaag, want hoe lekker weer het vanochtend was, hoe hard het nu regent… Na een leuke warming up bestond de middagtraining uit 6x800m. We mochten ze iets rustiger doen zodat we niet helemaal kapot waren na afloop. Want morgen moesten we topfit zijn voor de test op de laatste baantraining. Spannend…

dag8Dag 8 – dinsdag 2 mei
De dag begon weer met een rustig duurloopje van 35 minuten. Weer even lekker die benen los gooien. Helaas kon Bob nog niet meedoen, omdat hij last had van blaren. ‘s Middags brak de zon weer door, dus hebben we nog eventjes lekker in de zon gelegen. Om half 5 stonden onze persoonlijke taxi’s weer klaar om ons naar de baan te vervoeren. Daar aangekomen zei Leen: “het wordt een rustig dagje” (dus wij dachten: yes) “voor mij dan… ” We moesten ons zelf gaan voorbereiden en om 10 voor 6 ready zijn voor ‘de wedstrijd’ . We moesten een 1000m lopen en daarna een 300m, helemaal voluit. Pffff, zure beentjes! Iedereen heeft goed zijn best gedaan en iedereen was blij met het resultaat.

dag9Dag 9 – woensdag 3 mei
Onze laatste trainingsdag… Weer 30min duurloop om de ‘zure benen’ eruit te lopen. En wat een heerlijk weer was het voor de laatste dag! ‘s Middags hebben we onze groepsfoto gemaakt en daarna begon onze allerlaatste training: 6x300m. Natuurlijk was iedereen moe na zo’n week hard trainen, maar toch heeft iedereen er nog een aantal mooie tijden uitgeknald! Na de training voor de laatste keer met z’n alle koelen… Door de ontlading (het zit erop, we hebben het gewoon gedaan) sprong (bijna) iedereen met kleding en al in het zwembad. Brr! Daarna even snel douchen, want om kwart over 8 begon de pizza-party! We hadden pizza’s besteld en iedereen had zijn laatste drankjes en overgebleven snacks tevoorschijn getoverd en zo hebben we het kamp lekker en leuk met de hele groep afgesloten. Van alle pizzadozen (dat waren er nogal veel) hebben we onze eigen ‘Toren van Pizza’ gebouwd.
dag10

Dag 10 – donderdag 4 mei
Dat was het alweer, wat ging het snel! Teleurgesteld dat het kamp nu al is afgelopen, maar ook moe en dus blij om weer naar huis te gaan, keren we weer terug naar Nederland.

We hebben echt een super trainingskamp gehad met een leuke, gezellige, hardwerkende en enthousiaste groep. Zo leuk om te zien dat iedereen er zoveel plezier in had! We gaan naar huis met leuke herinneringen (en een beetje veel spierpijn) en hopen op een succesvol zomerseizoen! Ouders en natuurlijk Leen; ontzettend bedankt voor dit geweldige trainingskamp!

Ynte, bedankt voor je leuke verslag!

       

Recent Posts

 
Nadat Kiam een aantal weken geleden al een wereldrecord U9 liep op de 600m liep hij gisteren ook een wereldrecord op de 1000m U9!!! Tijd: 3.07.72
Charlotte van Breukelen heeft op de NK Masters goud gehaald op de 400m en de 800m!!!
Op het NK U18/U20 zijn weer ereplaatsen gehaald door onze atleten. Op de zaterdag won Maud te Pas zilver op de 800m en op de zondag pakte Karlijn Mesman goud
Drie ereplaatsen afgelopen zaterdag bij de finale regiocross in Wieringerwerf Maud te Pas 1e plaats MU18 Karlijn Mesman 2e plaats MU20 Kiam Ros 1e plaats JPB
Afgelopen weekend behaalde Karlijn Mesman 2x brons. Eerst op de 3000m en de volgende dag op de 1500m!

Recente reacties

 

  Over

   

  RunningDirect Flagship store / RDRA

  RunningDirect Flagship store is the place to be voor hardlopers. Hieronder valt ook het RDRA-team. De activiteiten van RDRA vinden o.a. plaats bij atletiekclub Atverni in Nieuwegein.

  Voor informatie: 030 751 4322
  Email: rdra.team@gmail.com
  Adres atletiekbaan AV Atverni, Sportpark Galecop 6, 3438 HX Nieuwegein.
  Telefoon: 030 605 0328

  RunningDirect flag store

   

  Facebook